rzelkazag

rzelkazag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 379]

Schabowy z wkładką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kotlet schabowy z wkładką w chrupiącej panierce z dodatkiem pietruszki. Kaloryczny, ale bardzo smaczny!

Schabowy z wkładką

Składniki:

Schabowy z wkładką

 

  • 2 plastry schabu bez kości (ok 2cm każdy)
  • 6 długich, cienkich pasków papryki
  • 2 duże liście zielonej sałaty
  • 1/3 opakowania sera sałatkowego np. FaVita
  • sól, pieprz do smaku
  • 4 cieniutkie plasterki margaryny

 

 

  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Schabowy z wkładką
Kotlety schabowe rozbijamy bardzo cienko, oprószamy solą i pieprzem. Na każdym kawałku kładziemy po dwa plasterki margaryny, po liściu sałaty, kawałkach papryki i po kawałku sera ( przez cały środek). Zwijamy jak krokiety. Gotowe kotlety panierujemy w mące, jajku oraz bułce tartej z dodatkiem posiekanej natki pietruszki. Smażymy na głębokim tłuszczu (olej) na bardzo małym ogniu ok 7 min z każdej strony.