gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Kotlet schabowy nadziewany.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny schabowy nadziewany warzywami.

Kotlet schabowy nadziewany. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlet schabowy nadziewany.

 

Sposób przygotowania:

Kotlet schabowy nadziewany.
Marchewkę obieramy myjemy scieramy na tarce,cebulę kroimy w kostkę czosnek w plasterki.Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy czosnek dusimy dodajemy marchewkę i cebulę ,mieszamy i dusimy jezeli trzeba podlewamy odrobiną wody i smietanę dusimy ,mieszamy .Uwazamy zeby warzywa nie były za miękkie,smietanę trzeba trochę odparować, pod koniec duszenia doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy natkę pietruszki,mieszamy.Warzywa studzimy.Kotlety schabowe rozbijamy lekko posypujemy solą i pieprzem,odwracamy,juz z tej strony nie solimy tylko dajemy plasterek szynki szwarcwaldzkiej.Na szynkę dajemy wystudzone warzywa,kotleta składamy na pół mozna spiąć szpilkami do zrazów ,opanierować w jajku i bułce tartej .Tak przygotowane kotlety smazymy na złoto na oleju .Podajemy na obiad z ziemniakami i szparagami,POLECAM ! ! !
Kotlet schabowy nadziewany.
Na rozbite mieso kładziemy plasterek szynki.
Kotlet schabowy nadziewany.
Na szynkę rozkładamy farsz i składamy.
Kotlet schabowy nadziewany.
Kotlet spinamy szpilką do zrazów lub wykałaczką.
Kotlet schabowy nadziewany.
Spiete kotlety panierujemy w jajku i bułce tartej