Sposób przygotowania:
Kotlet schabowy nadziewany.
Marchewkę obieramy myjemy scieramy na tarce,cebulę kroimy w kostkę czosnek w plasterki.Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy czosnek dusimy dodajemy marchewkę i cebulę ,mieszamy i dusimy jezeli trzeba podlewamy odrobiną wody i smietanę dusimy ,mieszamy .Uwazamy zeby warzywa nie były za miękkie,smietanę trzeba trochę odparować, pod koniec duszenia doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy natkę pietruszki,mieszamy.Warzywa studzimy.Kotlety schabowe rozbijamy lekko posypujemy solą i pieprzem,odwracamy,juz z tej strony nie solimy tylko dajemy plasterek szynki szwarcwaldzkiej.Na szynkę dajemy wystudzone warzywa,kotleta składamy na pół mozna spiąć szpilkami do zrazów ,opanierować w jajku i bułce tartej .Tak przygotowane kotlety smazymy na złoto na oleju .Podajemy na obiad z ziemniakami i szparagami,POLECAM ! ! !
edytaha
gusia1000