Sposób przygotowania:
Kotlet schabowy nadziewany pieczarkami
Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oliwie, dodać pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania wody. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso rozbić tłuczkiem na cienkie płaty, natrzeć czosnkiem roztartym z solą, oprószyć pieprzem. Na każdy płat mięsa nakładać łyżkę farszu, złożyć na pół i brzegi zbić tłuczkiem lub spiąć wykałaczką. Mięso zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w tartej bułce. Smażyć z obu stron na rozgrzanym smalcu.
![Kotlet schabowy nadziewany pieczarkami Kotlet schabowy nadziewany pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlet-schabowy-nadziewany-pieczarkami-53728.jpg)
![Kotlet schabowy nadziewany pieczarkami Kotlet schabowy nadziewany pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlet-schabowy-nadziewany-pieczarkami-53729.jpg)