Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kotlet schabowy nadziewany pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kotlet schabowy nadziewam różnym farszem, np. pieczarkowym

Kotlet schabowy nadziewany pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotlet schabowy nadziewany pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Kotlet schabowy nadziewany pieczarkami
Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oliwie, dodać pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania wody. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso rozbić tłuczkiem na cienkie płaty, natrzeć czosnkiem roztartym z solą, oprószyć pieprzem. Na każdy płat mięsa nakładać łyżkę farszu, złożyć na pół i brzegi zbić tłuczkiem lub spiąć wykałaczką. Mięso zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w tartej bułce. Smażyć z obu stron na rozgrzanym smalcu.
Kotlet schabowy nadziewany pieczarkami
Etap 1
Kotlet schabowy nadziewany pieczarkami
Etap 2