Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kotlet schabowy zapiekany z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zapieczony kotlet przed podaniem można polać ketchupem. Może nie jest to zdrowe, ale smaczne ....

Kotlet schabowy zapiekany z pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotlet schabowy zapiekany z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlet schabowy zapiekany z pieczarkami
Mięso umyć, pokroić na porcje, zbić tłuczkiem. Natrzeć rozgniecionym przez praskę czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym smalcu. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić posiekaną cebulę, podać pokrojone pieczarki i dusić do odparowania wody. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na każdy usmażony kotlet położyć porcję pieczarek, posypać startym serem, zapiec w nagrzanym piekarniku.
Kotlet schabowy zapiekany z pieczarkami
Etap 1
Kotlet schabowy zapiekany z pieczarkami
Etap 2