Sposób przygotowania:
seler pieczony z dipem z awokado
•seler obieramy, kroimy w grube kawałki,
•polewamy oliwą, przyprawiamy solą, pieprzem i rozmarynem,
•pieczemy 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni celcjusza,
•awokado rozgniatamy dokładnie widelcem, dodajemy, jogurt, ser i sok z limonki,
•mieszamy na gładką masę, przyprawiamy solą i pieprzem,
•pestki dyni prażymy na suchej patelni,
•upieczony seler układamy na talerz, na nim kładziemy dip z awokado,
•całość posypujemy pestkami dyni i posiekanym szczypiorkiem
•polewamy oliwą, przyprawiamy solą, pieprzem i rozmarynem,
•pieczemy 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni celcjusza,
•awokado rozgniatamy dokładnie widelcem, dodajemy, jogurt, ser i sok z limonki,
•mieszamy na gładką masę, przyprawiamy solą i pieprzem,
•pestki dyni prażymy na suchej patelni,
•upieczony seler układamy na talerz, na nim kładziemy dip z awokado,
•całość posypujemy pestkami dyni i posiekanym szczypiorkiem