Sposób przygotowania:
seler po włosku
Przygotowanie:
Dwa selery bulwiaste dokładnie umyć,oczyścić.Wrzucając do szerokiego garnka zalewać wodą i gotować aż do miękkości warzyw.Surową szynkę pokroić w drobną kostkę,cebulę umyć,obrać,pokroić i wrzucić do miski.Rozetrzeć na tarce żółty ser i mieszając ze śmietaną dodać do miski.Można szczyptę posolić do smaku.Rozgrzać margarynę na patelni.Usmażyć cebulę wraz z szynką.Selery obrać,pokroić w plastry nożem i wraz z szynką i cebulą włożyć do żaroodpornej formy.Polać pozostawioną śmietaną wymieszaną z serem.Posypać papryką.Piec w temp.225s.c około 20 minut.
Dwa selery bulwiaste dokładnie umyć,oczyścić.Wrzucając do szerokiego garnka zalewać wodą i gotować aż do miękkości warzyw.Surową szynkę pokroić w drobną kostkę,cebulę umyć,obrać,pokroić i wrzucić do miski.Rozetrzeć na tarce żółty ser i mieszając ze śmietaną dodać do miski.Można szczyptę posolić do smaku.Rozgrzać margarynę na patelni.Usmażyć cebulę wraz z szynką.Selery obrać,pokroić w plastry nożem i wraz z szynką i cebulą włożyć do żaroodpornej formy.Polać pozostawioną śmietaną wymieszaną z serem.Posypać papryką.Piec w temp.225s.c około 20 minut.