Selery naciowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jak przyrządzić selery naciowe

Selery naciowe

Składniki:

Selery naciowe

 

  • 800 g selerów naciowych
  • 2 jajka gotowane na twardo
  • 2 łyżki masła
  • sól do smaku
  • cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Selery naciowe
Selery dokładnie umyć,oczyścić,pokroić na kawałki o długości około 10 cm,włożyć do wrzącej i osolonej wody z odrobiną cukru do smaku.Przykryć i gotować pod przykryciem,Stopić masło,wymieszać z posiekanymi jajkami (jajka ugotować na twardo),Ugotowane selery wyciągnąć ułożyć na półmisku i delikatnie po całości polewamy stopionym masłem wymieszanym z posiekanymi jajkami.

Tagi:

jajko jajka seler