Sposób przygotowania:
Serce na talerzu
Do miskiwlej mleko dodaj jajo , sos pomidorowy, szczyptę soli i pół łyżki czerwonej słodkiej papryki w proszku - mieszając trzepaczką dosypuj makę do chwili otrzymania
ciasta naleśnikowego konsystencji gęstej śmietany.
Odstaw na 15 minut. Przygotuj farsz.
Zeszklij na maśle drobno poszatkowaną cebulę,dodaj resztę papryki a po chwili dodaj mięso - przesmaż aż straci surowość.Dodaj pomidory, posiekany czosnek, bazylię dopraw solą i pieprzem - duś jeszcze ok. 5 minut.
Usmaż naleśniki, ułóż każdy oddzielnie na talerzu, wytnij z każdego trójkącik - nałóż farsz, wywiń z dwóch stron tak, by powstało serce. Posyp parmezanem po czym wstaw na kilka minut do piecyka, by naleśnikowe serce się zagrzało a ser lekko rozpłynął.
Udekoruj listkami bazylii lub inną zieleniną.
ciasta naleśnikowego konsystencji gęstej śmietany.
Odstaw na 15 minut. Przygotuj farsz.
Zeszklij na maśle drobno poszatkowaną cebulę,dodaj resztę papryki a po chwili dodaj mięso - przesmaż aż straci surowość.Dodaj pomidory, posiekany czosnek, bazylię dopraw solą i pieprzem - duś jeszcze ok. 5 minut.
Usmaż naleśniki, ułóż każdy oddzielnie na talerzu, wytnij z każdego trójkącik - nałóż farsz, wywiń z dwóch stron tak, by powstało serce. Posyp parmezanem po czym wstaw na kilka minut do piecyka, by naleśnikowe serce się zagrzało a ser lekko rozpłynął.
Udekoruj listkami bazylii lub inną zieleniną.
Sarenka
kasik12
ausia11-11