Sposób przygotowania:
Serdelki nadziewane z ziemniaczkami.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy łyżkę oliwy, następnie dodajemy obraną ze skórki i pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę. Cebulę należy delikatnie zeszklić. Pieczarki wykładamy na sito i lejemy wrzątkiem. Następnie pieczarki należy pokroić w plasterki i dodać do cebuli. Dusić, aż pieczarki staną się miękkie. Następnie parówki należy przeciąć nożem wzdłuż a do środka nakładać kawałki sera pleśniowego i 2 łyżki nadzienia z pieczarek. Tak przygotowane parówki włożyć do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego tłuszczem. Ziemniaki należy dokładnie obrać ze skórki, umyć, następnie lekko podgotować w garnku z osoloną wodą. Gdy będą lekko miękkie, należy je odcedzić, następnie posypać przyprawą do pieczonych ziemniaków, ułożyć obok wcześniej przygotowanych parówek i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni aż ziemniaczki się zrumienią. Smacznego :)