Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Serdelki Zielone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Serdelki Zielone , smaczne polecam !

Serdelki Zielone

Składniki:

Serdelki Zielone

 

  • 2 puszki groszek konserwowy,
  • 4 szt kajzerka czerstwa,
  • 1 szt jajko,
  • 2 ząbki czosnek,
  • chili lub ostra papryka,
  • pieprz,
  • tarta bułka lub mąka,
  • posiekana natka pietruszki,
  • do smażenia tłuszcz,
  • garść starty ser

 

Sposób przygotowania:

Serdelki Zielone
Groszek odcedzić. Bułki namoczyć a kiedy napęcznieją - odcisnąć. Przepuścić razem z groszkiem przez maszynkę, dodać rozgnieciony czosnek, starty ser, jajko i zieleninę. Doprawić do smaku. Wyrobić na jednolitą masę. Jeśli jest zbyt rzadka - dodać bułki tartej. Formować małe kiełbaski, obtaczać w mące (lub tartej bułce). Smażyć na złoty kolor.