Sposób przygotowania:
Serduszkowe ciasteczka
Galaretkę przygotowujemy wg wskazówek na opakowaniu, możemy dodac odrobinę czerwonego barwnika, żeby miała bardziej intensywny kolor. Smietanę ubijamy na sztywną pianę, dodając trochę cukru pudru.
Masło ucieramy z cukrem pudrem za pomocą miksera, na koniec dodajemy odrobiną czerwonego barwnika
spożywczego, potem dosypujemy wszystkie mąki i wyrabiamy ciasto ręką do uzyskania
gładkiej, jednolitej masy. Wyrobione ciasto odstawiamy do lodówki na 30
minut.Po tym czasie, podsypując mąką ziemniaczną wałkujemy ciasto na placek o grubości
mniej więcej 0,5 cm.
Wycinamy serduszka i układam je na blaszce wyłożonej papierem
do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez ok 20
minut, aż ciasta się zarumienią.
Upieczone ciasta
ozdabiamy bitą śmietaną i galaretką.
Masło ucieramy z cukrem pudrem za pomocą miksera, na koniec dodajemy odrobiną czerwonego barwnika
spożywczego, potem dosypujemy wszystkie mąki i wyrabiamy ciasto ręką do uzyskania
gładkiej, jednolitej masy. Wyrobione ciasto odstawiamy do lodówki na 30
minut.Po tym czasie, podsypując mąką ziemniaczną wałkujemy ciasto na placek o grubości
mniej więcej 0,5 cm.
Wycinamy serduszka i układam je na blaszce wyłożonej papierem
do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez ok 20
minut, aż ciasta się zarumienią.
Upieczone ciasta
ozdabiamy bitą śmietaną i galaretką.