Sposób przygotowania:
Serek topiony
Przygotować rondelek z wodą, metalową miskę i drewnianą łyżkę.
Do rondelka nalać wodę do 1/2 wysokości.
Na rondelku ustawić miskę, powinna swobodnie opierać się o rondelek.
Włączyć gaz i wrzucić twaróg do miski.
Podgrzewać wodę, ser powinien zacząć się roztapiać.
Dodać sodę, i mieszać twaróg.
Dodać pozostałe przyprawy do smaku.
Podgrzewać jeszcze minutę, wyłączyć gaz.
Łopatkę pokroić w drobną kosteczkę, szczypiorek umyć, osuszyć i również pokroić.
Szczypior i łopatkę dodać do sera, wymieszać i ewentualnie jeszcze doprawić.
Do rondelka nalać wodę do 1/2 wysokości.
Na rondelku ustawić miskę, powinna swobodnie opierać się o rondelek.
Włączyć gaz i wrzucić twaróg do miski.
Podgrzewać wodę, ser powinien zacząć się roztapiać.
Dodać sodę, i mieszać twaróg.
Dodać pozostałe przyprawy do smaku.
Podgrzewać jeszcze minutę, wyłączyć gaz.
Łopatkę pokroić w drobną kosteczkę, szczypiorek umyć, osuszyć i również pokroić.
Szczypior i łopatkę dodać do sera, wymieszać i ewentualnie jeszcze doprawić.
eli_555
caroline1983
Jojo
małgosia7902
luna
msewka
Natala1210
Sarenka
zewa
Sarenko masz rację z tym kminkiem, ale moje chłopaki go nie cierpią.
AgAjoL