zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2415]

Serek topiony

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Super domowy serek topiony...................

Serek topiony

Składniki:

Serek topiony

 

 

  • 250 g białego twarogu
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • sól
  • pieprz kolorowy
  • chili
  • szczypiorek
  • 2 plastry łopatki pieczonej
  • sól czosnkowo ziołowa

 

Sposób przygotowania:

Serek topiony
Przygotować rondelek z wodą, metalową miskę i drewnianą łyżkę.
Do rondelka nalać wodę do 1/2 wysokości.
Na rondelku ustawić miskę, powinna swobodnie opierać się o rondelek.
Włączyć gaz i wrzucić twaróg do miski.
Podgrzewać wodę, ser powinien zacząć się roztapiać.
Dodać sodę, i mieszać twaróg.
Dodać pozostałe przyprawy do smaku.
Podgrzewać jeszcze minutę, wyłączyć gaz.
Łopatkę pokroić w drobną kosteczkę, szczypiorek umyć, osuszyć i również pokroić.
Szczypior i łopatkę dodać do sera, wymieszać i ewentualnie jeszcze doprawić.