Sposób przygotowania:
Serniczek
Wszystkie składniki na ciasto ciemne razem zmiksować(masło powinno być miękkie).Ciemne ciasto wyłożyć do foremki,wcześniej wysmarowanej masłem i wysypanej mąką.Wstawić do wcześniej nagrzanego piekarnika do 180*C.Piec ok.13-15 min.W tym czasie rozpuścić 100 g masła na patelni i ostudzić.Żółtka zmiksować z cukrem i z cukrem waniliowym.Dodać masło,budyń oraz twaróg.Zmiksować na jednolitą masę.Białka ubić na sztywną pianę.Delikatnie połączyć z masą serową.Wyłożyć delikatnie na ciemne ciasto(ciemne ciasto powinno być na tyle upieczone,by utrzymać wierzchnią warstwę twarogową).Piec ok. 50-55 min. w temp.180*C
Pyza
eli_555
misia53
Śliweczka
Skarbku! Dla Ciebie upiekę nowy serniczek.