Sposób przygotowania:
Serniczek
Żółtka oddzielić od białek. Białka zmiksować z cukrem, dodać żółtka wymieszane z wodą, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać ocet i wymieszać. Wylać na blachę posmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą, piec ok.30 min.w 170*C.
Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl. wrzącej wody. Ser zmiksować z cukrem, dodać ubitą śmietanę, wlać przestudzoną żelatynę, wymieszać położyć na ostudzonego biszkopta.
Na masie serowej ułożyć owoce i wylać rozpuszczoną lekko tężejącą galaretką. Ja akurat miałam maliny i zalałam galaretką poziomkową.
Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl. wrzącej wody. Ser zmiksować z cukrem, dodać ubitą śmietanę, wlać przestudzoną żelatynę, wymieszać położyć na ostudzonego biszkopta.
Na masie serowej ułożyć owoce i wylać rozpuszczoną lekko tężejącą galaretką. Ja akurat miałam maliny i zalałam galaretką poziomkową.