Sposób przygotowania:
Serniczek jeżynowy.
Galaretkę wsypujemy do garnuszka razem z jeżynami i podgrzewając mieszamy delikatnie do rozpuszczenia galaretki. Studzimy ją. Foremkę wykładamy papierem, układamy na dnie biszkopty. Na biszkoptach rozkładamy równomiernie tężejącą galaretkę z jeżynami. Zostawiamy kilka łyżek do polania góry ciasta. Wstawiamy w chłodne miejsce. Żelatynę moczymy w 150 ml zimnej wody.Gdy napęcznieje rozpuszczamy ją przez podgrzanie a nastepnie studzimy. Ubijamy śmietankę. Serek wkładamy do miski, dodajemy cukier puder. Miksujemy serek kilka minut, pod koniec dodajemy tężejącą żelatynę, startą czekoladę. Miksujemy jeszcze chwilę,a następnie dodajemy bitą śmietanę - delikatnie mieszamy. Nakładamy warstwę sera do foremki, wyrównujemy ją. Lekko podgrzewamy galaretkę (odłożoną - kilka łyżek) Letnią rozprowadzamy na górze ciasta. Posypujemy wierzch ciasta płatkami kokosa i migdałów. Wstawiamy w chłodne miejsce.