plocia

plocia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Serniczek na zimno z biszkopcikami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zimny serniczek w kolorowym wydaniu

Serniczek na zimno z biszkopcikami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Serniczek na zimno z biszkopcikami

 

  • 1 op biszkopty okrągłe,
  • 2 szt. krem do tortów śmietankowy,
  • 175 g maslo,
  • 1 szt. galaretka,
  • 2 szkl woda,
  • 2 szkl mleko,
  • 1 szkl rodzynki

Sposób przygotowania:

Serniczek na zimno z biszkopcikami
Na dnie blaszki ułożyć biszkopty.
Mleko zmiksować z kremem do tortów, dodać miękkie masło i dalej miksować od uzyskania jednolitej masy. Gdy masa jest już gotowa dodać rodzynki i przemieszać delikatnie łyżką. Odstawić na 15 min do lodówki.
Na ułożone biszkopty położyć masę kremową.
Przygotować galaretkę i polać nią masę kremową.
Odstawić do stężenia.
Serniczek na zimno z biszkopcikami
Zalac galareką i schłodzić
Serniczek na zimno z biszkopcikami
Wyjąć z formy