Sposób przygotowania:
Serniczek na zimno z owocami i czekoladą1.
Przygotowałam dużą tortownicę, którą wyłożyłam papierem do pieczenia. Następnie na dno położyłam podłużne biszkopty.
2.
Przygotowałam miskę, do której wyłożyłam biały ser oraz dosypałam cukier. Wszystko zmiksowałam na jednolitą masę.
3.
Wcześniej przygotowałam galaretkę malinową według przepisu. Chłodną partiami dodawałam do masy serowej i jednocześnie miksowałam.
4.
Zmiksowaną masę serową z galaretką malinową powoli wyłożyłam na biszkopty. Następnie wstawiłam do lodówki do lekkiego stężenia.
5.
Wcześniej wydrylowałam świeże czereśnie, a następnie powkładałam je do masy serowej. Ponownie wstawiłam do lodówki, tym razem do całkowitego stężenia.
6.
Kiedy masa całkowicie stężała poukładałam na całej powierzchni jagody leśne.
7.
Wcześniej przygotowałam galaretkę agrestową i chłodną ( lekko stężałą ) przelałam na jagody leśne. Ponownie wstawiłam do lodówki do całkowitego stężenia.
8.
Teraz przyszedł czas na ozdobienie serniczka na zimno. Poukładałam białe serduszka z czekolady, a na sam środek położyłam połówki świeżych truskawek.
9.
W środek truskawek położyłam świeże czereśnie z pestkami i ogonkami, co dało bardzo dobry efekt.
10.
Obok białych serduszek czekoladowych poukładałam ciemne serduszka. Wierzch serniczka ładnie się prezentował i zachęcał do skosztowania.
Smacznego !