Sposób przygotowania:
Serniczek pyszny
papierem do pieczenia i lekko ugnieść (jak się będzie kleić posypać lekko mąką). Piec 10 minut w nagrzanym piekarniku 180 C.
Masa:
Utrzeć żółtka z dwoma łyżkami cukru i cukrem waniliowym na puszek. Dodawać powoli ser, mleko i ucierać dalej mikserem, dodać olej i budynie. Na końcu dodać ubitą piane z 11 białek ze szklanką cukru - masę serową z białkami lekko mieszać i wylać na ciasto. Można posypać na wierzchu płatkami migdałów. Piec ok. 40 minut w 180 C.
Masa:
Utrzeć żółtka z dwoma łyżkami cukru i cukrem waniliowym na puszek. Dodawać powoli ser, mleko i ucierać dalej mikserem, dodać olej i budynie. Na końcu dodać ubitą piane z 11 białek ze szklanką cukru - masę serową z białkami lekko mieszać i wylać na ciasto. Można posypać na wierzchu płatkami migdałów. Piec ok. 40 minut w 180 C.