Sposób przygotowania:
Serniczek z kakaem
Żelatynę rozrobić dokładnie w szklance gorącego mleka.
Żółtka ubić z cukrem i masłem, dodać do masy serki i rozrobioną żelatynę. Dokładnie wymieszać.
1/3 masy odlać do osobnej miski, dodać 2 łyżki kakao i wymieszać.
Tortownice wyłożyć folią aluminiową.
Wlewamy ciemną masę a następnie jasną i odstawiamy sernik do lodówki do zastygnięcia.Po zastygnięciu zalewamy galaretką zieloną przygotowaną według opisu na opakowaniu i ponownie schładzamy w lodówce.
Żółtka ubić z cukrem i masłem, dodać do masy serki i rozrobioną żelatynę. Dokładnie wymieszać.
1/3 masy odlać do osobnej miski, dodać 2 łyżki kakao i wymieszać.
Tortownice wyłożyć folią aluminiową.
Wlewamy ciemną masę a następnie jasną i odstawiamy sernik do lodówki do zastygnięcia.Po zastygnięciu zalewamy galaretką zieloną przygotowaną według opisu na opakowaniu i ponownie schładzamy w lodówce.