Sposób przygotowania:
Serniczek z truskawkami na zimno
Śmietanę kremówkę ubijamy na puszysty puch. W międzyczasie powoli dodajemy cukier puder. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody i pozostawiamy do napęcznienia. Następnie podgrzewamy ją do rozpuszczenia się. Dodajemy do niej 2 łyżki ubitej śmietany i bardzo energicznie mieszamy ( tak hartujemy żelatynę). Żelatynę przekładamy do bitej śmietany i energicznie miksujemy. Następnie dodajemy po łyżce serek homogenizowany i cały czas miksujemy. Dno tortownicy wykładamy biszkoptami. Na nie wykładamy masę serową. Umyte i osuszone truskawki kroimy w plasterki i układamy na serze. Sernik wkładamy do lodówki. Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wrzątku, gdy zacznie tężeć, to zalewamy nią truskawki. Sernik ponownie wkładamy do lodówki, aby galaretka całkowicie stężała.