jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Serniczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

serniczki ulubione ciasteczka dla dzieci

Serniczki

Składniki:

Serniczki

 

  • 50 dag twarogu śmietankowego
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 2 jajka
  • 5 dag mąki
  • 5 dag cukru
  • 1/2 cukru waniliowego
  • masło- do smażenia

Sposób przygotowania:

Serniczki
Twaróg śmietanowy przepuścić przez maszynkę do mięsa, dodać połowę mąki, jajka, cukier i cukier waniliowy.

Dobrze wymieszać.

Na dobrze posypanej mąką stolnicy wyrobić ciasto, uformować wałki pociąć je jak na leniwe pierogi.

Obtoczyć w mące i kłaść na patelnię z rozgrzanym masłem.

Smażyć z obu stron na rumiano.

Podawać na ciepło, posypane cukrem pudrem i polane śmietaną.

Tagi:

jajko jajka