Sposób przygotowania:
Serniczki
Twaróg śmietanowy przepuścić przez maszynkę do mięsa, dodać połowę mąki, jajka, cukier i cukier waniliowy.
Dobrze wymieszać.
Na dobrze posypanej mąką stolnicy wyrobić ciasto, uformować wałki pociąć je jak na leniwe pierogi.
Obtoczyć w mące i kłaść na patelnię z rozgrzanym masłem.
Smażyć z obu stron na rumiano.
Podawać na ciepło, posypane cukrem pudrem i polane śmietaną.
Dobrze wymieszać.
Na dobrze posypanej mąką stolnicy wyrobić ciasto, uformować wałki pociąć je jak na leniwe pierogi.
Obtoczyć w mące i kłaść na patelnię z rozgrzanym masłem.
Smażyć z obu stron na rumiano.
Podawać na ciepło, posypane cukrem pudrem i polane śmietaną.