Sposób przygotowania:
Serniczki w kokilkach z suszoną morelą
1. Masło lub margarynę ucieramy z cukrami na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, dodajemy ser i budynie w proszku i ponownie ucieramy.
2. Kokilki smarujemy bardzo cieniutko masłem lub margarynę, oprószamy kaszą manną. Nakładamy masę serową i lekko wciskamy po kilka moreli.
3. Serniczki pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 50 minut. Upieczone studzimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z tej receptury wyszło mi 6 porcji, ale ilość zależy od wielkości kokilek.
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
2. Kokilki smarujemy bardzo cieniutko masłem lub margarynę, oprószamy kaszą manną. Nakładamy masę serową i lekko wciskamy po kilka moreli.
3. Serniczki pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 50 minut. Upieczone studzimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z tej receptury wyszło mi 6 porcji, ale ilość zależy od wielkości kokilek.
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.