ooleskaa

ooleskaa

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Sernik

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Do ciasta można dodać również pokrojone w kostkę brzoskwinie z puszki.

Sernik

Składniki:

Sernik

 

Sposób przygotowania:

Sernik
Rodzynki moczymy w gorącej wodzie, potem odcedzamy na sitku.
Jajka rozbijamy i oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy masło i dalej miksujemy. Dodajemy ser, mąkę, aromat i proszek i miksujemy na jednolitą masę. Dorzucamy namoczone rodzynki i mieszamy. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy delikatnie mieszając. Blachę natłuszczamy i obsypujemy bułką tartą. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok 1 godzinę 20 minut. Po wystudzeniu można polać polewą czekoladową.