Sposób przygotowania:
Sernik
Rodzynki moczymy w gorącej wodzie, potem odcedzamy na sitku.
Jajka rozbijamy i oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy masło i dalej miksujemy. Dodajemy ser, mąkę, aromat i proszek i miksujemy na jednolitą masę. Dorzucamy namoczone rodzynki i mieszamy. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy delikatnie mieszając. Blachę natłuszczamy i obsypujemy bułką tartą. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok 1 godzinę 20 minut. Po wystudzeniu można polać polewą czekoladową.
Jajka rozbijamy i oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy masło i dalej miksujemy. Dodajemy ser, mąkę, aromat i proszek i miksujemy na jednolitą masę. Dorzucamy namoczone rodzynki i mieszamy. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy delikatnie mieszając. Blachę natłuszczamy i obsypujemy bułką tartą. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok 1 godzinę 20 minut. Po wystudzeniu można polać polewą czekoladową.