natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Sernik,

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sernik jest pulchniutki i przepyszny!

Sernik,

Składniki:

Sernik,

 

  • 1 kg. twarogu zmielonego
  • 2 niepełne szklanki mleka
  • 2 szklanki cukru
  • 7 jaj
  • 1 budyń śmietankowy na ¾ mleka
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1cukier waniliowy
  • pół szklanki oleju
  • olejek śmietankowy
  • 1 dużą paczkę podłużnych biszkoptów

 

Sposób przygotowania:

Sernik,
Do miski wkładamy: 7 żółtek, 1 budyń śmietankowy, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 cukier waniliowy, 1 szklankę cukru, pół szklanki oleju, olejek śmietankowy. To wszystko razem miksować. Po zmiksowaniu dodawać stopniowo twaróg oraz dodać dwie niepełne szklanki mleka. Osobno ubijamy białka na sztywno dodając stopniowo jedną szklankę cukru i dwie łyżki mąki ziemniaczanej. Ubite białko przekładamy do wcześniej ubitej masy serowej i to razem miksujemy. Przygotować blachę wysmarowaną tłuszczem dół blachy wykładamy biszkoptami i na to wlewamy przygotowaną masę serową. Piec w temperaturze 180-200’C ok. godziny.