Sposób przygotowania:
Sernik
Masło z cukrami ucieramy ok 5 minut ( aż będzie puszyste ). Cały czas mieszając dodajemy po 1 żółtku. Gdy wszystkie żółtka dodamy, to dodajemy twaróg ( uprzednio zmielony 3 razy ). Nie dodajemy na raz tylko po trochu. Gdy dodamy cały twaróg, zaczynamy dodawać mąkę ( przesiewamy w trakcie dodawania do masy ), oraz dodajemy budyń, również go przesiewając. Gdy połączymy już dobrze masę serową z mąką i budyniem, cynamon, dodajemy pianę z 5 białek ubitą na sztywno. Mieszamy masę jeszcze ok 5 min i dopiero teraz dodajemy wszystkie bakalie, ale też stopniowo. Formę smarujemy margaryną i wysypujemy bułką. Teraz bierzemy petitki i je kruszymy w dłoniach i rozsypujemy na spód blachy. Sypiemy tyle aby dobrze przykryły dno blachy. Teraz wylewamy na petitki masę serową i wstawiono do piekarnika. Pieczemy w temp. 180*C przez ok 1,5 godziny. Podczas pieczenia nie otwieraj piekarnika - ciasto będzie dobre jak wierzch będzie brązowawy. Po upieczeniu studzimy ciasto również w zamkniętym piekarniku - nie opadnie wtedy ciasto.