zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Sernik

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Nie ma to jak pyszny serniczek.

Sernik

Składniki:

Sernik

 

  • 1-2 paczki okrągłych biszkoptów
  • 1 kg twarogu w wiaderku np. Juliko
  • 3 jajka
  • 1 budyń śmietankowy
  • 1 cukier waniliowy
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki oliwy
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżka wiórek kokosowych

Sposób przygotowania:

Sernik
Tortownicę posmarować i wysypać bułką tartą. Wyłożyć dno biszkoptami.
Żółtka oddzielić od białek.
Wszystkie składniki na masę wymieszać, wlać na biszkopty. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz 30 minut.
Z białek ubij sztywną pianę, dodając cukier waniliowy i kakao. Wyjmij sernik z piekarnika, wyłóż kakaową pianę i posyp wiórkami. Wstaw ponownie ciasto do piekarnika, zmniejsz temperaturę do 160 stopni i piecz jeszcze około 40 minut.