Sposób przygotowania:
Sernik
Tortownicę posmarować i wysypać bułką tartą. Wyłożyć dno biszkoptami.
Żółtka oddzielić od białek.
Wszystkie składniki na masę wymieszać, wlać na biszkopty. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz 30 minut.
Z białek ubij sztywną pianę, dodając cukier waniliowy i kakao. Wyjmij sernik z piekarnika, wyłóż kakaową pianę i posyp wiórkami. Wstaw ponownie ciasto do piekarnika, zmniejsz temperaturę do 160 stopni i piecz jeszcze około 40 minut.
Żółtka oddzielić od białek.
Wszystkie składniki na masę wymieszać, wlać na biszkopty. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz 30 minut.
Z białek ubij sztywną pianę, dodając cukier waniliowy i kakao. Wyjmij sernik z piekarnika, wyłóż kakaową pianę i posyp wiórkami. Wstaw ponownie ciasto do piekarnika, zmniejsz temperaturę do 160 stopni i piecz jeszcze około 40 minut.
góralka
iwona3004
kinga
luna