Sposób przygotowania:
Sernik
Ciasto
1.Masło ucieramy z cukrem, dodajemy po jednym żółtku. Następnie dodajemy ser, budyń, proszek do pieczenia, sok z cytryny, sparzone rodzynki obtoczone w mące, olejek pomarańczowy lub skórkę pomarańczową.
2.Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z otrzymaną masą.
3.Ciasto pieczemy około 45 minut w temperaturze około 180-200°C
Polewa
1.Masło rozpuszczamy, dodajemy cukier, kakao i mieszamy do czasu aż polewa zgęstnieje. W sytuacji jeśli masło będzie się oddzielać należy dodać jeszcze odrobinę cukru.
2.Wystudzone ciasto polewamy przygotowaną polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi.
1.Masło ucieramy z cukrem, dodajemy po jednym żółtku. Następnie dodajemy ser, budyń, proszek do pieczenia, sok z cytryny, sparzone rodzynki obtoczone w mące, olejek pomarańczowy lub skórkę pomarańczową.
2.Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z otrzymaną masą.
3.Ciasto pieczemy około 45 minut w temperaturze około 180-200°C
Polewa
1.Masło rozpuszczamy, dodajemy cukier, kakao i mieszamy do czasu aż polewa zgęstnieje. W sytuacji jeśli masło będzie się oddzielać należy dodać jeszcze odrobinę cukru.
2.Wystudzone ciasto polewamy przygotowaną polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi.