Sposób przygotowania:
Sernik z pierniczkami 2
Ciasto:
Mąkę przesypać do miski , dodać cukier, proszek do pieczenia żółtka, margarynę i zagnieść ciasto. Owinąć je w folię i wstawić do lodówki na 1h.
Mak:
Mak sparzyć i zemleć. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mak, proszek do pieczenia i bakalie. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z masą makową.
Ser:
Ser zemleć 2 razy. Miękką margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę , dodać żółtka - ubić. Następnie dodawać stopniowo ser , budyń i proszek do pieczenia. Ubijać do połączenia się składników. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z masą serową.
Wyłożenie:
Ciasto kruche wyjąc z lodówki , rozwałkować na papierze do pieczenia przełożyć do blachy, na to wylać masę makową , 1/2 cześć masy serowej , poukładać pierniczki i pozostałą cześć masy serowej.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160-170 stopni i piec ok 1h 30minut.
Mąkę przesypać do miski , dodać cukier, proszek do pieczenia żółtka, margarynę i zagnieść ciasto. Owinąć je w folię i wstawić do lodówki na 1h.
Mak:
Mak sparzyć i zemleć. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mak, proszek do pieczenia i bakalie. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z masą makową.
Ser:
Ser zemleć 2 razy. Miękką margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę , dodać żółtka - ubić. Następnie dodawać stopniowo ser , budyń i proszek do pieczenia. Ubijać do połączenia się składników. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z masą serową.
Wyłożenie:
Ciasto kruche wyjąc z lodówki , rozwałkować na papierze do pieczenia przełożyć do blachy, na to wylać masę makową , 1/2 cześć masy serowej , poukładać pierniczki i pozostałą cześć masy serowej.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160-170 stopni i piec ok 1h 30minut.
zbysiowa
Justyna92
I jest :)) wczoraj pół znikło, aż trzeba było schować żeby coś do świąt zostało ;)) Pozdrawiam i Wesołych Świąt