Sposób przygotowania:
Sernik z pierniczkami
Masło lub margarynę utrzeć z cukrem,cukrem waniliowym i żółtkami na puszystą masę,następnie dodać budynie w proszku,ser (trzykrotnie zmielony,w wiadereczku nie mielimy),proszek do pieczenia i dokładnie utrzeć.Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli i delikatnie wmieszać je do masy serowej. Połowę sera wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia,nałożyć warstwę pierniczków,przykryć pozostałym serem.Blaszka 24 cm x 35 cm.Piec około godziny w temperaturze 180 stopni.Upieczony sernik wystudzić i wyjąć z blaszki. Polewa: Cukier i kakao wymieszać z odrobiną wody,tak żeby powstała gęsta papka,dodać masło.Chwilę gotować ,cały czas mieszając.Zdjąć z gazu i mieszać do połączenia się składników,polewa powinna wyjść gęsta i szklista.Polewą udekorować sernik.
gosiapiotrek23
Babeczka35
Ja też;)
donia1219
Babeczka35
Dziękuję:)