Sposób przygotowania:
Sernik a'la mama
Ciasto: Wszystkie składniki potrzebne do zrobienia kruchego ciasta łączymy ze sobą i ugniatamy dokładnie, powstałe ciasto dzielimy na pół,jedną część wkładamy do zamrażalnika, do momentu aż schłodzi sie tak że będzie je można łatwo zetrzeć na tarce. Drugą część wykładamy na blachę smarujemy białkiem. Ser przemielamy dwa razy ( można go również rozdrobnić blenderem). Gdy będziemy mielić ser drugi raz, dodajemy do niego kostkę margaryny. Z jaj oddzielamy żółtka od białek, żółtka dodajemy do przemielonego wraz z margaryną sera, z białek ubijamy pianę, którą również dodajemy do sera.Następnie dodajemy pozostałe składniki (cukier i cukier waniliowy proszek do pieczenia oraz dwa budynie) wszystko dokładnie i delikatnie mieszamy. Powstała masę wylewamy do blachy wyłożonej, ciastem, a na mase scieramy ciasto wcześniej schłodzone. Pieczemy w tem 200 stopni prze 20 minut, następnie zmniejszamy temperaturę na 160 stopni i pieczemy ok 40 minut.