Sposób przygotowania:
Sernik ananasowy
1. Mąkę przesiać wraz z proszkiem. Dodać kakao, cukier puder i żółtka. Wymieszać nożem, dodać posiekaną margarynę. Zagnieść gładkie ciasto. 3/4 ciasta zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki. Resztę zawinąć w folię aluminiową i włożyć do zamrażalnika na około 2-3 godziny. 2. Ser zemleć dwukrotnie. Margarynę utrzeć na puch, stopniowo dodawać cukier oraz cukier waniliowy. Kolejno dodać jajkom po każdym chwilę miksując. Ucierając na wolnych obrotach dodawać po łyżce zmielonego twarogu. Wsypać sproszkowany budyń. Krótko zmiksować. Ciastem z lodówki wylepić dno natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 27cm. Na to rozprowadzić masę serową i pokrojone w kosteczkę, odciśnięte z soku ananasy.3. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, stopniowo dosypywać cukier. Dodać 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia oraz sproszkowany kisiel. Gotową pianę wyłożyć na ananasy. Na wierzch zetrzeć ciasto wyjęte z zamrażalnika na tarce o dużych oczkach. Piec ok. 50 min w temp. 180st. Następnie wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim sernik jeszcze przez 10 minut. Odstawić na całą noc.