Sposób przygotowania:
Sernik ananasowy na zimno
Masło utrzeć na puch i wciąż ucierając, stopniowo dodawać cukier, żółtka i ser. Na koniec wymieszać z rodzynkami i sztywną pianą ubitą z białka. Jedno opakowanie galaretki rozpuścić w połowie szklanki wody i po ostudzeniu wlać do masy serowej. Drugą galaretkę ostudzić, rozpuścić w półtorej szklanki wody i odstawić. Spód i boki tortownicy wyłożyć ciasteczkami, środek wypełnić masą serową, wyrównać. Sernik udekorować krążkami ananasów, zalać tężejącą galaretką, wstawić do lodówki na kilka godzin.
- ja robię bez żółtek wiadomo z jakich powodów :-(
... i inna wersja z truskawkami :-)
http://kuchnia.my-forum.pl/posts/1035/948/
- ja robię bez żółtek wiadomo z jakich powodów :-(
... i inna wersja z truskawkami :-)
http://kuchnia.my-forum.pl/posts/1035/948/
Natala1210
msewka
Doro
iwi69
pocztylion2221
marietta