Sposób przygotowania:
Sernik bez jajek na kruchym cieście
Mąkę siekamy z cukrem, masłem, wodą i sodą i lekko zagniatamy. Schładzamy w lodówce.
Dzielimy na dwie części i jedną ścieramy na dno blaszki.
Ser bardzo dokładnie odciskamy, najlepiej na noc. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i cukier. Dokładnie ubijamy i przekładamy na spód z ciasta. Na wierzch ścieramy drugą część.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 1,5 godz.
Studzimy w uchylonym piekarniku.
Możemy posypać cukrem pudrem.
Dzielimy na dwie części i jedną ścieramy na dno blaszki.
Ser bardzo dokładnie odciskamy, najlepiej na noc. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i cukier. Dokładnie ubijamy i przekładamy na spód z ciasta. Na wierzch ścieramy drugą część.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 1,5 godz.
Studzimy w uchylonym piekarniku.
Możemy posypać cukrem pudrem.