Sposób przygotowania:
Sernik bez spodu
Ser przekręcić przez maszynkę razem z ziemniakami.
Margarynę ucierać dodając po jednym żółtku, łyżce sera i cukru. Na końcu dodać ubitą na sztywną pianę z białek oraz mąkę ziemniaczaną zmieszaną z proszkiem do pieczenia, posiekaną laskę wanilii, skórkę pomarańczową i rodzynki.
Lekko wymieszać, włożyć masę do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy.
Piec w średnio gorącym piekarniku 190-220 stop. C. 40-45 minut. Przed wyjęciem sprawdzić ostrożnie patyczkiem, czy sernik jest jużupieczony.
Pozostawić wotwartym wygaszonym piekarniku 10 minut, po zupełnym ostygnięciu wyjąć z formy.
Margarynę ucierać dodając po jednym żółtku, łyżce sera i cukru. Na końcu dodać ubitą na sztywną pianę z białek oraz mąkę ziemniaczaną zmieszaną z proszkiem do pieczenia, posiekaną laskę wanilii, skórkę pomarańczową i rodzynki.
Lekko wymieszać, włożyć masę do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy.
Piec w średnio gorącym piekarniku 190-220 stop. C. 40-45 minut. Przed wyjęciem sprawdzić ostrożnie patyczkiem, czy sernik jest jużupieczony.
Pozostawić wotwartym wygaszonym piekarniku 10 minut, po zupełnym ostygnięciu wyjąć z formy.