Sposób przygotowania:
Sernik brzoskwiniowy
Galaretkę cytrynową z dodatkiem żelatyny rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody po czym odstawiamy do schłodzenia. Drugą galaretkę (brzoskwiniową) rozpuszczamy w ilości wody podanej na opakowaniu. Dno okrągłej formy wykładamy papierem do pieczenia i posypujemy pokruszonymi biszkoptami. Ubijamy śmietankę. Ser twarogowy miksujemy z cukrem pudrem po czym dodajemy śmietankę i delikatnie mieszamy. Dodajemy do sera tężejacą galaretkę i mieszamy dokładnie. Dodajemy pokrojone i odsączone brzoskwinie pozostawiając troche do dekoracji. Masę serową przekładamy do formy. Na górze układamy owoce po czym zalewamy je tężejacą galaretką brzoskwiniową. Wstawiamy do lodówki. Podajemy sernik gdy masa serowa i galaratka całkowicie stężeją.Przygotowałam drugą galaretkę w ilości wody wg wskazówek na opakowaniu. Gdy galaretka zaczęła tężeć wylałam ją na górę sernika. wstawiłam na dwie godziny do lodówki.