Sposób przygotowania:
Sernik brzoskwiniowy
Sposób przyrządzenia:
Ciasto kruche:
1. Z podanych składników zagnieść ciasto,schłodzić.
Masa serowa:
1.Twaróg trzykrotnie zemleć,utrzeć z cukrem,
budyniem,cukrem waniliowym,żółtkami i
śmietaną.
2.Dodać pokrojone brzoskwinie i ubitą pianę
z białek,delikatnie wymieszać.
Sernik brzoskwiniowy:
1.Ciasto rozwałkować.Wylepić nim spód oraz boki
natłuszczonej tortownicy.
2.Na wierzch włożyć masę serową.
3.Żółtko roztrzepać z mlekiem, posmarować wierzch
sernika.
4.Piec 50 min.w temp.200C.Pod koniec pieczenia
posypać migdałami
Ciasto kruche:
1. Z podanych składników zagnieść ciasto,schłodzić.
Masa serowa:
1.Twaróg trzykrotnie zemleć,utrzeć z cukrem,
budyniem,cukrem waniliowym,żółtkami i
śmietaną.
2.Dodać pokrojone brzoskwinie i ubitą pianę
z białek,delikatnie wymieszać.
Sernik brzoskwiniowy:
1.Ciasto rozwałkować.Wylepić nim spód oraz boki
natłuszczonej tortownicy.
2.Na wierzch włożyć masę serową.
3.Żółtko roztrzepać z mlekiem, posmarować wierzch
sernika.
4.Piec 50 min.w temp.200C.Pod koniec pieczenia
posypać migdałami