Sposób przygotowania:
Sernik brzoskwiniowy wg gosi
Z masła mąki jajek ,cukru i cukru waniliowego zagniatamy ciasto kruche.Blachę 25-40 cm wykladamy papierem,dajemy 3/4 ciasta na blachę resztę zostawiamy na kruszonkę. Margarynę rozpuscić. Brzoskwinie pokroić w paski ułozyć na ciescie. Do sera dodać cukier,cukier waniliowy wymieszać mikserem. dodać zółtka i letnią margarynę,budynie,wymieszać.Białka ubić na sztywno dodać do masy serowej.Na koncu wlać sok brzoskwiniowy i wymieszać,Masę serową wylać nabrzoskwinie ułozone na ciescię.Na górę dac pozostałe ciasto mozna zetrzeć natarce albo tak nawrzucac.Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika na 60-70 minut pieczemy na złoty kolor Sernik trzeba zrobię w głębokiej blaszce bo masa serowa jest płynna.POLECAM ! ! !
gusia1000
Bo