Polpal

Polpal

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Sernik Butterscotch

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Łatwy i bardzo smaczny sernik dla każdego smakosza serników.

Sernik Butterscotch Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sernik Butterscotch

 

  • 1 spód gotowy
  • 1 ser Philadelphia 227 g (może być innej marki)
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka wanilii w płynie, może być cukier waniliowy
  • 1 łyżka jogurtu
  • 2 łyżki mąki
  • 2/3 szklanki cukru
  • 4 łyżki budyniu butterscotch (maślano-karmelowego)

Sposób przygotowania:

Sernik Butterscotch
1. Spód kupny (może być własnej roboty) należy podpiec 10 do 15 minut w temp 200C.
2. Zrobić budyń według przepisu na opakowaniu.
3. Wymieszać ser z pozostałymi składnikami, wylać na przygotowany uprzednio spód.
4. Włożyć 4 łyżki budyniu do sera i wymieszać lekko z masą serową, piec w temp. 180C około 1 godz.
5. Podawać z Kremem Bawarskim i polewą czekoladową.
Sernik Butterscotch
Na parę minut przed końcem pieczenia, rośnie jak na drożdżach.