Sposób przygotowania:
Sernik cappuccino bez pieczenia
Kawę rozpuszczamy w gorącej wodzie, ser biały mielimy trzykrotnie na sitku o drobnych oczkach, miksujemy razem z zimną kawą na gładką masę.
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy, dodajemy żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody. Kawę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy, tortownicę (24cm.) wykładamy folią spożywczą, dno wykładamy biszkoptami maczanymi w kawie.
Wykładamy masę serową, wierzch posypujemy startą czekoladą, wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy, dodajemy żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody. Kawę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy, tortownicę (24cm.) wykładamy folią spożywczą, dno wykładamy biszkoptami maczanymi w kawie.
Wykładamy masę serową, wierzch posypujemy startą czekoladą, wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.