Sposób przygotowania:
Sernik cappucino
Ciasto: Białka ubić na sztywno z solą ,dodać pod koniec cukier i ubijać aż masa będzie lśniąca,dodać żółtka i delikatnie zmiksować,wsypać mąkę z proszkiem i migdałami ,wymieszać do połączenia .Ciasto przelać do wyłożonej pergaminem tortownicy,piec około 25 minut w temp 160*c. Wyjąć upieczone ciasto wystudzić przekroić wzdłuż na połowę. Masa: Żelatynę namoczyć w jak najmniejszej ilości wody.Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę dodać ser twarogowy oraz ricottę zmiksować wlać śmietankę ubitą na pianę wsypać kawę cappuccino oraz wlać cienkim strumieniem żelatynę wymieszać do połączenia . Przełożenie: Jeden płat biszkopta ułożyć w tortownicy wyłożyć 3/4 masy sernikowej przykryć drugim płatem i rozsmarować na wierzchu resztę masy.Posypać po wierzchu ciemnym kakao.Udekorować czekoladowymi ziarenkami.Schłodzić w lodówce.
zewa
2milutka
zewa
Oj to schowaj bo parę godzin mi zajmie dojechanie do Ciebie :)
2milutka
hihi;)
edytaha
2milutka
Edytko częstuj się:) Do porannej kawy jak znalazł:)