Sposób przygotowania:
Sernik codzienny
Tortownice posmarować tłuszczem, wysypać bułka tarta. Na dno pokruszyc herbatniki. Żółtka jaj oddzielic od białek, z białek ubic sztywna pianę. Margaryne stopic i przestudzic. Ser zmielić robotem kuchennym, ostrzem malaksera (mozna tradycyjnie maszynka). Do masy dodac żółtka i cukier i dalej miksujac (mozna ucierać pałka do ciasta) dodawać stopiona margaryne, 2-3 krople olejku waniliowego oraz manne wymieszana z proszkiem do pieczenia. Gotową mase wymieszać delikatnie z piana z białek i rodzynkami. Wylać do wcześniej przygotowanej tortownicy. Piec ok godziny w średnio nagrzanym piekarniku. Porcja na tortownicę o srednicy 28 cm.
wioletta_koziel
kathrineczka
elegancki...
i z pewnoscia najpyszniejszy :P
ank_a
Herbatniki sie nie spala?
caroline1983