Agusia74

Agusia74

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

Sernik czarny

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

Mój ulubiony sernik :)

Sernik czarny

Składniki:

Sernik czarny

 

  • Placek
  • 1/2 kg mąki
  • 1 margaryna
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 11/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Ser
  • 1.40 kg sera
  • 10 -12 żółtek
  • 11/2 kostki margaryny
  • 40 dkg cukru
  • 10 dkg maki ziemniaczanej lub budyń
  • piana z 8 białek
  • skórka pomarańczowa, rodzynki

Sposób przygotowania:

Sernik czarny
Ciasto Składniki wymieszać na stolnicy, zarobić ciasto i podzielić na pół. Jedną część rozwałkować i dać do formy a drugą włożyć do lodówki lub do zamrażalki.Ser Masło, ser, cukier, żółtka utrzeć w robocie. Na samym końcu dajemy mąkę lub budyń. W tym czasie ubijamy pianę i później wszystko lekko mieszamy. Ja wylewam ser do miski a później dodaję piane i mieszam lekko drewnianą łyżką.Można dodać rodzynki i skórkę pomarańczową lub co kto lubi. Gotową masę serowa wylewam na ciasto. Teraz na tarce o dużych oczkach ścieramy drugą część ciasta. Całość pieczemy w temp ok 180 stopni przez ok 60 minut.