Sposób przygotowania:
Sernik czekoladowy
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Mąkę połącz z proszkiem, kakao i cukrem pudrem. Dodaj posiekane masło, żółtko i cukier wanilinowy. Ze składników wyrób ciasto, owiń folią i włóż do lodówki na godz. Wylep tortownicę ciastem, piecz 15 min w 190 st. C.
Twaróg utrzyj z cukrem, żółtkami i budyniem. Wymieszaj z rozpuszczoną czekoladą. Dodaj pianę z białek. Masę wlej do formy i piecz jeszcze 40 min. w tej samej temp. Ostudź i wyjmij z formy.
Twaróg utrzyj z cukrem, żółtkami i budyniem. Wymieszaj z rozpuszczoną czekoladą. Dodaj pianę z białek. Masę wlej do formy i piecz jeszcze 40 min. w tej samej temp. Ostudź i wyjmij z formy.