Polpal

Polpal

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Sernik Dulce de Leche

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Znakomity sernik z wmieszanymi lodami Dulce de Leche co w tłumaczeniu znaczy słodkie mleko.

Sernik Dulce de Leche Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sernik Dulce de Leche

 

  • 1 gotowy spód typu Graham
  • 1kostka sera Cream Cheese (Philadelphia lub innej marki)
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 4 łyżki mąki
  • 2 łyżki jogurtu
  • 3 łyżki mleka
  • 20 g rodzynek
  • 3 łyżki lodów Dulce de Leche

Sposób przygotowania:

Sernik Dulce de Leche
Wymieszać mikserem wszystkie składniki z serem (ser w temperaturze pokojowej albo można go włożyć na 30 sekund do mikrofalówki) dodając po jednym składniku za każdym razem z wyjątkiem rodzynek. Po wymieszaniu dodać ręcznie rodzynki i wylać ciasto do formy, piec w temp. 175-180C ok. 1 godziny.
UWAGA - co widać na wierzchu sernika jest to niedokończony Krem Bawarski, to znaczy ser wymieszany z budyniem i mlekiem bez bitej śmietany, smaczne to wyszło, nie powiem, chociaż masa jest trochę elastyczna, polecam Łatwy Krem Bawarski https://gotujmy.pl/latwy-krem-bawarski,przepisy-szybkie-i-smaczne-przepis,102226.html
Sernik Dulce de Leche
Na 5 minut przed końcem pieczenia, wygląda wspaniale.
Sernik Dulce de Leche
Niektóre ze składnikżw użytych do zrobienia sernika.
Sernik Dulce de Leche
Lody Dulce de Leche są słodkie, w tłumaczeniu "słodkie mleko".