Sposób przygotowania:
Sernik dwukolorowy z truskawkamiEtap 1
Na początek należy drobno zmielić herbatniki.
Etap 2
Zmielone herbatniki wymieszać z masłem migdałowym i tą masą wyłożyć dno tortownicy, schłodzić.
Etap 3
W misce umieścić jogurt i serek mascarpone. Białą czekoladę należy rozpuścić. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki mleka i ochłodzić. Zawartość miski zmiksować na gładką masę i dodawać powoli rozpuszczoną czekoladę ciągle miksując.
Powstałą masę podzielić na 2 części.
Etap 4
Do jednej części masy dodać połowę rozpuszczonej żelatyny, wymieszać i wyłożyć na spód ciasteczkowy. Na ta masę ułożyć tryskawki i schłodzić.
Etap 5
Do drugiej masy dodać kakao, wymieszać, a następnie resztę żelatyny, masę wyłożyć na truskawki i schłodzić.
Na koniec na czekoladową warstwę wylać galaretkę pomarańczową uprzednio rozpuszczona i ochłodzoną.
Torcik pozostawić do stężenia przynajmniej na 6 godzin.