Sposób przygotowania:
Sernik dwukolorowy z truskawkamiEtap 1
 
Na początek należy drobno zmielić herbatniki.
Etap 2
 
Zmielone herbatniki wymieszać z masłem migdałowym i tą masą wyłożyć dno tortownicy, schłodzić.
Etap 3
 
W misce umieścić jogurt i serek mascarpone. Białą czekoladę należy rozpuścić. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki mleka i ochłodzić. Zawartość miski zmiksować na gładką masę i dodawać powoli rozpuszczoną czekoladę ciągle miksując. 
Powstałą masę podzielić na 2 części.
Etap 4
 
Do jednej części masy dodać połowę rozpuszczonej żelatyny, wymieszać i wyłożyć na spód ciasteczkowy. Na ta masę ułożyć tryskawki i schłodzić.
Etap 5
 
Do drugiej masy dodać kakao, wymieszać, a następnie resztę żelatyny, masę wyłożyć na truskawki i schłodzić. 
Na koniec na czekoladową warstwę wylać galaretkę pomarańczową uprzednio rozpuszczona i ochłodzoną.
Torcik pozostawić do stężenia przynajmniej na 6 godzin.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
