Sposób przygotowania:
Sernik Ferrero Rocher (bez pieczenia)
Ser i cukier miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy jogurt naturalny. Miksujemy.
Dodajemy krem czekoladowy i orzechy mielone. Miksujemy. W zimnej wodzie rozpuszczamy żelatynę.
Stężałą żelatynę dodajemy powoli do masy serowej. Miksujemy.
Dno tortownicy wykładamy herbatnikami. Wlewamy masę serową. Na wierzchu układamy praliny. Wstawiamy do lodówki aby masa stężała.
Ciepłą śmietanę podgrzewamy. Dodajemy kawałki czekolady. Mieszamy. Studzimy.
Polewamy nią wierzch sernika.
Ponownie chłodzimy w lodówce przez dwie godziny.
Dodajemy krem czekoladowy i orzechy mielone. Miksujemy. W zimnej wodzie rozpuszczamy żelatynę.
Stężałą żelatynę dodajemy powoli do masy serowej. Miksujemy.
Dno tortownicy wykładamy herbatnikami. Wlewamy masę serową. Na wierzchu układamy praliny. Wstawiamy do lodówki aby masa stężała.
Ciepłą śmietanę podgrzewamy. Dodajemy kawałki czekolady. Mieszamy. Studzimy.
Polewamy nią wierzch sernika.
Ponownie chłodzimy w lodówce przez dwie godziny.