Sposób przygotowania:
Sernik gotowanyCiasto
Margarynę siekamy z mąką
ETAP 2:
Do otrzymanej kruszonki dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto.
ETAP 3:
Podzielić ciasto na 4, każdą rozwałkować i wyciąć koło o średnicy 24 cm
ETAP 4:
Wypiekać w rozgrzanym do 170 stopni piekarniku 6-8 min.
ETAP 5:
Żeby łatwiej było wyrównać sernik z gorących ciast wyciąć koło 22 cm (można tego nie robić) i ochłodzić na ruszcie
Nadzienie
Mielony twaróg wymieszać z jajkiem.
ETAP 7:
Do skrobi wlać 1-2 łyżki zimnej wody.
ETAP 8:
Margarynę rozpuścić z cukrem. Dodać ser z jajkiem i na małym ogniu gotować 10 minut, dodać skrobie i gotować przez chwile.
Masa zgęstnieje.
ETAP 9:
Wykładamy po 1/4 gorącej masy twarogowej na 3 placki, boki i górę sernika najpierw smarujemy cieką warstwą kremu, wstawiamy do lodówki na 15 min.
ETAP 10:
Wyrównać pozostałym kremem boki i górę. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin.
Ganasz
Śmietankę zagotować, zdjąć z ognia i dodać posiekaną czekoladę, dobrze wymieszać łyżką i dodać masło
ETAP 12:
Po przestygnięciu polewamy sernik lub wkładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy na swój smak :)
SylaUla