ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Mini sernik świąteczny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Małe jest piękne. A ten serniczek jest nie tylko ładny, ale i smaczny. Upieczony w formie babki może być zaskoczeniem dla gości.

Mini sernik świąteczny

Składniki:

Mini sernik świąteczny

 

 

  • masło do wysmarowania formy
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Mini sernik świąteczny

ETAP 1:

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.

Jajka utrzeć z cukrem na puch. Dodawać ser i mąkę, i w dalszym ciągu ucierać. Dodać płynną czekoladę i sok z cytryny, Wymieszać.

Przełożyć do formy ( z kominem i wytłoczonym dnem ) wysmarowanej masłem.

Na dno piekarnika postawić naczynie z wodą. Pieczenie - 15 min w temperaturze 180 stopni i następnie zmniejszyć temperaturę do 160 stopni i piec jeszcze ok 60 min.

Sernik wystudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.

Zdjąć obręcz i odwrócić spodem do góry. Posypać cukrem pudrem. Smacznego.


Tagi:

ciasto sernik