Sposób przygotowania:
Sernik gotowany wg osaax3
Wykonanie: Mąkę proszek do pieczenia przesiać na stolnicę dodać cukier puder, margarynę wszystko posiekać nożem. Następnie dodać jajko, żółtko, śmietanę (najlepiej wymieszane ze sobą).Zagnieść i schłodzić. Ciasto podzielić na 3 części, każdą rozwałkować i upiec na papierze pergaminowym lub wysmarowane blasze (tak aby nie spalić) Temperatura 160 stopni czas ok. 20 minut. Krem: Mielimy ser trzykrotnie. Następnie ucieramy z margaryną, cukrem kryształem, cukrem wanilinowym i jajkami na parze. Do zagotowanego sera dodać pół aromatu śmietankowego, budyń rozmieszany z 4 łyżkami mleka dodajemy powolnym strumieniem do masy i gotujemy do jej zgęstnienia. na jeden placek wykładamy połowę masy przykrywamy drugim wykładamy resztę kremu i kładziemy ostatnią część ciasta. Wierzch ciasta polać polewą czekoladową. Smacznego :)