Sposób przygotowania:
Sernik gotowany z cukierkami
Budyń rozmieszać w mleku. W garnku roztopić masło. Do masła dodajemy cukier, ser, jajka, mieszamy i zagotowujemy. Dolewamy budyń i zagotowujemy ponownie. Oczywiście ciągle mieszamy, aby masa się nie przypaliła. Spód blaszki wykładamy podwójną warstwą herbatników. A na nie wylewamy połowę gorącej masy serowej prosto z garnka. Cukierki kroimy na mniejsze kawałki i wysypujemy na masę serową, teraz przykrywamy je pozostałą masą. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody i studzimy. Na wierzchu sernika układamy skórkę pomarańczową i chrupki w czekoladzie lub inne dowolne dekoracje. Wystudzony sernik zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki.
marietta
angelka181287
szpileczka
Do garnka razem z serem i cukrem dodajemy jajka. Pominęłam je, już edytowałam i poprawiłam.